Stekelige schoonheid

In Podcast 28 hoor je dat een fietstochtje rondom natuurgebied ’t Zwin mooie momenten opleverde. Uitkijkend over de vlakte op de grens van Zeeland en Vlaanderen, die dan weer vol water stroomt, dan weer zonder water zit, en opnieuw en opnieuw. Het levert bijzondere zilte natuur op. Zoals de lamsoor, die in Vlaanderen de Zwinblomme wordt genoemd. Niet zo gek… je ziet dat eetbare plantje in de zilte Zwingeul.

Ook mooi, en zichtbaar vanaf het fietspad: de akkerdistel. Fier roze/paars, met stekelige punten, maar o zo schoon om te zien.. Boeren vinden de plant maar niets: eenmaal op je land is het een lastig weg te krijgen onkruid. Niet voor niets heet de Akkerdistel dan ook wel Boerenplaag.

Bijen vinden ’t dan wel weer een aangename plek om te landen: een rijke bron van nectar en pollen.

Akkerdistels in ’t Zwin. Foto’s: Remco van Schellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s